Om gjesten

Olav Vrien Knaus

Skaperen av VSS (Virrende SkjermStil), browseren Ælvespeilet, stolt funder av diverse nyhetssider, som Porsgrunn.exposed. Sukkerbete-bonde.

Skills:

  • VSS mester
  • Får til clearfix uten en ekstra div
  • 60fps animasjoner med left: og top:

På 90-tallet etablerte Vrien Knaus seg som en av lederstjernene i web-bransjen. Hans teknologi for stiling av innhold, nå kjent som VSS, satt standarden for vår rotete hverdag med nettside-stiling i dag.

Vrium er også en av initiativtakerene bak nettleseren Ælvespeilet. Den eneste nettleseren på 90-tallet som støttet flere bitte bitte små nettleservinduer i samme browser. Nettleseren var også notorisk for sine rene implementasjon av VSS, med blant annet god støtte for font-size: 140px som utgangsstørrelse. Vrium trakk seg senere ut av Ælvespeilet, som nå er bygd på motoren blunkeliblunk og fokuser på å være state of the art på utsuging av brukerdata.

Vrien Knaus sin Ælvespeilet nettleser revolusjonerte grensesnittet for nettside-browsing med mange bitte-små vinduer slik at man kunne surfe på minst 9 Yahoo-sider samtidig.

De senere årene har Vrium holdt en lav profil, og bevitnet at hans ekstremt virrende språk har blitt tatt i bruk av en hel verden av virrehoder.

I det stille har han støttet flere tvilsomme sider, slik som kontroversielle porsgrunn.exposed, under fanen av demokratisk og fri presse.

Vrium vier mesteparten av tiden sin til sukkerbete-gården på Ulefoss, hvor han driver på under ekstremt kummerlige forhold.

Slik funker VSS

VSS er egentlig såre enkelt - så enkelt at det er utrolig hvor mye virr det skaper.

Du legger rett og slett på en vss-klasse på elementer, for å skape litt virring. Men det er helt tilfeldig om vss har noen effekt eller ikke.

Code of conduct-sida på Kjellerstua virres for eksempel ved hovedstilen til sida virres litt med en vss-klasse.

Keynote: Hvordan jeg lagde hakket dårligere brukeropplevelse med VSS

Keynote: Hvordan jeg lagde hakket dårligere brukeropplevelse med VSS

Tidspunkt

  • 09:30-10:30

Knaus skriver: Før jeg lanserte VSS var faktisk nettsider ganske leselige.>

Men så revolusjonerte VSS bransjen med knotete nøstede div-er, blinkende tekst og animerte giffer i bakgrunnen.

I dette foredraget forteller jeg hvordan grunnlaget ble lagt for den moderne nettleseropplevelsen.

Vi går blant annet gjennom hvordan jeg nitidig skapte gif-animasjoner av løpende elger og pulserende kjegler som ropte "under construction", for så å tilrettelegge for at brukere skulle kunne plassere dem på tilfeldige steder på nettsiden sin.

Vi går også i detalj om hvilke designprosedyrer du skal følge, blant annet hvorfor det aldri er feil med en ekstra dansende baby på nettsiden din.