Om gjesten

Vrangbar Sveiden

president, Overkomplisert Kodes Landsforbund og Losje (OKLOL)


Skills:

  • Dritgod i KlosettSkript
  • Kan prate i timesvis om hvorfor du burde bli dritgod i KlosettSkript
  • skaper av det interaktive eposet Eventur Refluks
  • han / ham / halt / stolt hamstereier

Har du noen gang tenkt “Nei, vent nå litt - denne koden kan jeg faktisk lese og forstå. Hvordan skal jeg rettferdiggjøre millionlønnen min når jeg skriver ting enhver idiot kan lese!?”.

Det har Vrangbar Sveiden, også, som derfor lagde Overkomplisert Kodes Landsforbund og Losje (OKLoL) - organisasjonen som i disse dager kjemper en innbitt kamp for å få JavaScript og Python ut av studentenes grunnkurs, og funksjonærkode og KlosettSkript inn i skoleverket allerede på barneskolen.

“Det ser kanskje sykt komplisert ut, men det er bare fordi du ikke har brukt absolutt hver eneste våkne time av livet ditt på å forstå dette sykt kompliserte greiene” har vært Sveidens motto de siste årene, til blandet mottakelse fra blant annet Grenlands qBasic-miljø.

Eventur Refluks er skrevet i ett hundre prosent uforståelig KlosettSkript-kode, kun ved bruk av fire ulike funksjoner.

KlosettSkript, arvtageren etter den langt mindre suksessrike BasjSkript, spås å være det nye store innen overkomplisert funksjonærkode, hvor absolutt alt kan skrives inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon inni en funksjon.

Porsgrunns Porselen- og Dassfabrikk er fortsatt på tenkeavlukket om sponsorat av det uforståelige kodespråket, men det stanser ikke Sveiden fra å reklamere hardt for språket i absolutt alle kaffeselskaper han deltar på, og gjennom utviklingen av hans livsverk: Det gigantiske spillet Eventur Refluks.

Sveiden hater alt som er skrevet i enklere språk, sånn som Toms løsninger og nettsider, og mener sikkerheten i ikke-funksjonær kode er like dårlig som utviklerne som skriver den.

Hvordan skrive kode som er fullstendig uleselig for andre enn deg selv, med funksjonærkode og KlosettSkript

Hvordan skrive kode som er fullstendig uleselig for andre enn deg selv, med funksjonærkode og KlosettSkript

Tidspunkt

  • 10:30-11:00
Sveidenskriver:

Kan man virkelig kalle noe for kode om alle kan forstå det? Gnag litt på den!

Du trenger jo ikke være særlig kodær for å lese:

“if DITT then DATT”

Men du må være RIMELIG skilled kodær for å lese akkurat det samme skrevet med funksjonærkode i KlosettSkript:

“LOL(WUT(3.14(OMG(-1(WTF)))))”

Ja, nååå snakker vi kode! Så heng deg med i løkka på foredraget mitt du også - detta blir drita gøy!

Jeg kommer her til å vise hvordan jeg skrev livsverket mitt Eventur Refluks med kun 69 linjer KlosettSkript-kode, og kun ved bruk av 4 ulike funksjoner. Og spør du hvorfor det er kult, så kan du stille deg i køen - jeg kommer til å arrangere en kø utenfor Kjellerstuas lokaler, hvor dere kan legge en lapp med dette spørsmålet oppi et klosett jeg tar med meg.

Det kan lønne seg å ta seg en runde i spillet mitt Eventur Refluks før foredraget om du vil stille forberedt. Spillet mitt har nå like mange sider med tekst som alle bøkane i Porsgrunn kommunes kulturelle gymbag, men setter du av et par uker uten søvn bør du kunne komme deg greit gjennom Eventur Refluks i løpet av noen måneder.